26 липня 2018

Єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан прийняв участь у святковому Богослужінні у Львівській єпархії

У суботу, 21 липня 2018 року, відсвяткував свій 50-ти річний ювілей митр. прот. Володимир Бачинський, секретар Львівсько-Сокальського єпархіального управління, настоятель храму Ікони Божої Матері "Всецариця" м. Львова.
 
До храму на спільне урочисте богослужіння зібралося духовенство - декани, настоятелі львівських храмів, парафіяни, родина отця-ювіляра. Божественну Літургію очолив митрополит Львівський і Сокальський Димитрій у співслужінні єпископа Володимир-Волинського і Турійського Матфея, єпископа Харківського і Богодухівського Митрофана та запрошеного духовенства. Спів Літургії супроводжував октет "Орфей".
Після богослужіння ювіляра привітав митрополит Димитрій, який вручив о. Володимиру Бачинському від імені Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета орден Христа Спасителя. У своєму вітальному слові владика Димитрій відзначив особливу пастирську працю ювіляра і, зокрема, сказав: "Всечесний отче! Дорогий наш Ювіляре! Ми, Преосвященні Владики, всечесні отці, парафіяни, гості, родина, що зібралися сьогодні тут у виплеканому вашим руками храмі, щойно принесли Богові найбільшу подяку за дні й роки вашого життя!
Всі ми добре знаємо, що кожна людина приходить у цей світ з Божого Провидіння і кожна людина за посередництвом своїх батьків отримує від Творця Бога найбільший дар - Життя! Ми не вибираємо ні тата, ні мами, ні великої Батьківщини, ані малої Вітчизни. Але всі добре знають, що обраних Бог кличе за собою, кличе за співдією Святого Духа. 
Всечесний отче! Ласка вашого життя проходила під дбайливою опікою Ваших батьків, Вашої родини. Ще з давніших часів, юних літ, які були звідусіль оточені войовничим атеїзмом та безбожним комунізмом, ви намагалися прагнути Бога і починати Йому, Єдиному служити. Вас не звабили принади віку цього, ані інші хтивості, ані інші примари. Ви з юних років вибрали дорогу, яку проходило багато покликаних служителів Виноградника Христового.
Господь покликав вас нести послух секретаря Львівсько-Сокальського єпархіального управління, який ви несете майже 20 років, ревно виконуючи свої обов'язки. Але для кожного священика-настоятеля є надто важливим, коли на його очах, його стараннями та турботами зростає храм і ви таких храмів спромоглися збудувати аж два. Ваша дбайлива старанність у вірі православній проявляється всюди. На цей збудований прекрасний храм заглядаються віруючі, ваші співбрати і навіть опоненти. Святині й мощі, які знаходяться у цьому храмі, а особливо чудотворний список Божої Матері "Всецариця", заманюють сотні людей на молитву до Львівської церкви на Пилипа Орлика.
Тому всі ми сьогодні зібралися тут, для того щоб подякувати Христу Богу за дар життя для вас, отче-канцлере, за дар вашого покликання до служіння Богові. Дякуймо Богові за те, що ви стали ревним його трудівником і у 50-ти річний ювілей запевняємо вас у щирій молитві і готовності до співвпраці. Півстолітнє життя - це період зрілості, це розмах орлиних крил, це час цвітіння. 
Бажаємо вам і наділі залишатися добрим пастирем,  ревним священнослужителем, милим та люблячим батьком, лагідним дідусем!
На многії і благії літа!".
Після вітального слова отцю-ювіляру було виголошено многоліття і перед чудотворним списком Ікони Божої Матері "Всецариця" було прочитано молитву та проспівано "Царица моя преблагая". 
 
 

Рекомендуємо відвідати