17 серпня 2018

Єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан звершив погребіння новопредставленого протоієрея Ігоря Михайліва

15 серпня 2018 р. на 41-му році життя трагічно загинув в автомобільній аварії у Сколівському районі протоієрей Ігор Михайлів, сотрудник церкви Покрови Пресвятої Богородиці м. Львова при Львівському державному університеті безпеки життєдіяльності, Львівського благочиння.

У п’ятницю, 17 серпня 2018р. єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан, за погодженням з митрополитом Львівським і Сокальським Димитрієм, очолив заупокійну Божественну Літургію та закінчення похорону навопредставленого о.Ігоря Михайліва. Владиці співслужили секретар єпархіального управління митр. прот. Володимир Бачинський, ректор ЛПБА митр. прот. Ярослав Ощудляк, декан Львівського благочиння митр. прот. Ярослав Дуда, декан Дубенського міського благочиння протоієрей Василь Лозинський, настоятель Покровського храму смт. Рудно митр. прот. Ігор Щерба, настоятель Вознесенського храму м. Львова митр. прот. Іоан Хомин, настоятель Покровського храму на Левандівці протоієрей Олексій Скородинський, настоятель Покровського храму при Львівському державному університеті безпеки життєдіяльності військовий священик протоієрей Роман Великий та ін. духовенство. 

За богослужіннями також молилась сім'я та родина спочилого отця Ігоря, його товариші-однокурсники, духовна паства, багаточисельні парафіяни Покровського храму.
 
Спів Літургії і похорону супроводжував хор під керівництвом прот. Назарія Лозинського.
 
Після завершення Божественної Літургії перед виголошенням розрішальної молитви слово співчуття виголосив єписком Митрофан:
"Слава Ісусу Христу! Дорога засмучена родино! Улюблені у Христі браття і сестри! Перш за все, хочу сьогодні висловити щирі співчуття від свого імені, а особливо від імені керуючого Львівсько-Сокальської єпархії Високопреосвященного Димитрія митрополита Львівського і Сокальського, який передає свої слова співчуття, який запевняє, що завжди з його уст буде лунати молитва за спокій спочилого раба Божого, новопреставленого протоієрея Ігоря.
Дуже важко сьогодні говорити про дуже добру і хорошу людину; важко сьогодні говорити про священика, сина, брата, чоловіка, батька і друга. Сьогодні, новопреставлений отець Ігор, всіх нас зібрав у цьому храмі, зібрав нас там де він служив остатнім часом, зібрав нас біля цієї труни, - щоб останнє попрощатися з ним, вознести свої молитви біля престолу Всевишнього, за спокій його душі.
 
Мені пригадуються ще ті роки, 96-ий рік, коли я поступив у Львівську семінарію і ніс послуг паламаря в Успенській церкві, і перший хто мене зустрів там був отець Ігор, тоді ще Ігор, який навчав мене як побожно, смиренно, нести послуг у цій святині.
 
Сьогодні з благословення митрополита Димитрія приїхав я сюди як друг, очолити цей похорон, спровадити в останню дорогу. Сьогодні він усіх нас просить прощення щоб ми всі простили його за усі гріхи вільні і невільні; сьогодні все що ми можемо зробити для нього, це вознести свої щирі молитви до престолу Всевишнього, щоб милосердний Господь упокоїв його душу в Царстві Небесному, дарував вічний спокій. Вічна тобі совбрате пам’ять! Хай з Богом спочиває!".
Після проповіді Владика Митрофан прочитав над спочилим о. Ігорем розрішальну молитву та вилив єлей на новопредставленого і розпочалося прощання з новопредставленим пастирем. Велика кількість парафіян, що звідусіль зібралася не могла втримати сліз.
 
Після закінчення похорону під спів ірмосів «Помічник і покровитель» тіло спочилого було обнесено навколо храму і поховальна процесія відбула до смт. Щирець (Пустомитівський район, Львівська область).
 
Тіло отця Ігоря було привезено на рідне подвір’я в його рідному селі. Прощальне слово від імені спочилого виголосив благочинний Львівського благочиння митр. прот. Ярослав Дуда.
 
Відтак, процесія рушила до місцевого цвинтаря - місця останнього спочинку померлого.
 
Перед погребінням тіла, прощальну проповідь виголосив рідний брат покійного протоієрей Володимир Михайлів.
 
Під спів «Вічна пам’ять» труну з тілом спочилого о. Ігоря було опущено в могилу, яку за чином запечатано до другого пришестя Христового.
 
Спи спокійно, дорогий пастирю! Вічна Тобі пам’ять!
 
 
 
                                                         За матеріалами Прес-служби Львівсько-Сокальської єпархії
 
 

 

 
 

Рекомендуємо відвідати