25 серпня 2018

Правлячий Архієрей молитовно відзначив п'яту річницю своєї ахієрейської хіротонії

25 серпня 2018 року, єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан в храмі архістратига Божого Михаїла с.Руські Тишки (Удачино) Харківського району очолив урочисту Божественну Літургію Святителя Іоана Золотоустого.

В цей день виповнилося 5 років Архієрейської хіротонії Преосвященного владики Митрофана. Саме 25 серпня 2013 року у Володимирському патріаршому кафедральному соборі міста Києва Святійшим Патріархом Київським і всієї Руси-України Філаретом архімандрит Митрофан був рукоположений в сан Єпископа із титулом Харківський і Богодухівський.

Архіпастиря завітали привітати: єпископ Дніпровський і Криворізький Симеон та єпископ Запорізький і Мелітопольський Фотій. Також владику молитовно підтримали духовенство та вірні Харківської єпархії та настоятель храму Успіння Пресвятої Богородиці РКЦ отець Григорій Семенков.

На малому вході єпископ Митрофан нагородив правом носіння камилавки ієрея Антонія Фесика.

Далі Його Преосвященство, у співслужінні духовенства, очолив Подячний Молебень.

В цей день на адресу керуючого Харківською єпархією прозвучало багато щирих привітань. Насамперед, з почуттям братської любові і духовної радості висловив щиросердечні вітання єпископ Запорізький і Мелітопольський Фотій: " У цей пам’ятний день бажаю Вашому преосвященству міцного здоров’я, душевного спокою і благодатної допомоги Великого Архієрея Христа Спасителя у подальших Святительських трудах". Далі, від імені духовенства єпархії з вітальним словом до владики звернувся секретар єпархіального управління протоієрей Григорій Стасюк: "Нехай Всемилостивий Господь подасть сили примножити ті численні таланти, якими Він обдарував Вас, дорогий Владико, а Всемогутня Десниця Божа супроводжує у нелегкому служінні на благо Церкви Христової, освячуючи і благословляючи кожен день і кожну мить Вашого життя".

Після, щирих слів вітань на свою адресу, Владика Митрофан подякував усім присутнім, зазначивши: “Архієрейське служіння – це Апостольське служіння. Будучи знаряддям в руках Божих, я в покорі сприймаю Його волю і докладаю максимум зусиль, щоб служити Його Церкві і принести Йому достойні плоди своєї праці.”

 
 

Рекомендуємо відвідати