31 серпня 2018

Керуючий єпархією благословив присягу майбутніх офіцерів Харківському національному університеті Повітряних Сил імені Івана Кожедуба

Сьогодні, 31 серпня, понад 360 першокурсників Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба та Військового коледжу сержантського складу на міському Меморіалі Слави урочисто склали Військову присягу на вірність Українському народові.

Вчорашні випускники шкіл та ліцеїв стали повноправними військовослужбовцями оновлених Збройних Сил України, яким довіряє народ України, бойовий досвід яких вивчається у країнах НАТО та інших провідних країнах світу.

Юнакам та дівчатам випала честь стати курсантами Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба – провідного видового навчального закладу, випускники якого зробили вагомий внесок у розбудову Збройних Сил України.

Вчорашні школярі та ліцеїсти, а сьогодні змужнілі та впевнені у своїх силах курсанти зробили свідомий вибір присвятити своє життя одній з найшляхетніших та шанованих українським суспільством професії – захисту Батьківщини.

Вступаючи до рядів захисників Батьківщини, юні кожедубівці по праву стають спадкоємцями героїчних традицій, беруть на себе відповідальність за спокій своїх батьків, братів і сестер, рідних і близьких, за долі мільйонів громадян держави.

В єдиному строю з першокурсниками, які сьогодні склали Військову Присягу, будуть навчатися 71 військовослужбовець, які з честю виконували бойові завдання на території Донецької та Луганської областей.

В строю курсантів майже 90 осіб – продовжувачі військових династій, батьки 70 курсантів приймали участь у бойових діях по захисту територіальної цілісності держави на Сході України.

Привітати наймолодших «кожедубівців» зі знаменною подією прибули Командувач Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-полковник Сергій Дроздов, представники місцевих органів самоврядування, керівники вищих навчальних закладів, представники громадських та ветеранських організацій, духовенства, батьки і близькі військовослужбовців та інші почесні гості.

«Висловлюю тверді сподівання, що ви гідно пронесете через роки навчання високе звання курсанта Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба, а священні слова Військової Присяги стануть для вас дороговказом на всю військову службу. Мобілізуйте всю свою силу, волю та розум на благородну справу служіння Вітчизні! З честю та гідністю опановуйте знання, здобувайте нові навички та вміння на шляху до офіцерських та сержантських звань!», – зазначив під час виступу генерал-полковник Сергій Дроздов.

За доброю традицією, після клятви на вірність своєму народові, єпископ Харківський та Богодухівський Владика Митрофан посвятив усіх першокурсників університету на славну ратну справу. Святкова концертна програма стала справжнім подарунком для всіх присутніх на урочистостях.

Цікавою своєрідною «родзинкою» заходу став статичний показ сучасної військової техніки, на якому було представлено винищувач Міг-29, зенітні ракетні комплекси С-300, «Бук», «Оса» та інші зразки озброєння.

Наприкінці ритуалу складання Військової присяги першокурсники продемонстрували стройовий вишкіл, пройшовши урочистим маршем перед батьками та гостями свята.

 
 

Рекомендуємо відвідати