9 вересня 2018

Єпископ Митрофан привітав з Днем танкістів курсантів та викладачів Інституту танкових військ

Єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан разом із Міністром оборони України Степаном Полтораком головою ХОДА Юлією Світличною взяв участь в урочистостях, що відбулись 8 вересня на плацу Військового інституту танкових військ НТУ «ХПІ».У Харківській області 5 навчальних закладів готували військових та співробітників правоохоронних органів. А з 2017 року за наполегливої підтримки Міністра оборони України, а також Президента України в Харкові є Інститут танкових військ.Степан Полторак повідомив, що для того, щоб майбутні зміни в підготовці танкістів мали результат, він призначив нового начальника Військового інституту танкових військ НТУ «ХПІ». Ним став колишній начальник факультету військової підготовки НТУ «ХПІ» полковник Олександр Сєрпухов.
Курсантам та викладачам інституту міністр оборони передав вітання з професійним святом від Президента, Верховного головнокомандувача Збройними силами України Петра Порошенка.
Міністр оборони відзначив, що на заході в Інституті танкових військ у строю зібралися понад 300 курсантів та офіцерів, які брали участь у бойових діях на сході України. Понад 50 військовослужбовців нагороджені державними нагородами. Майже 200 відзначені нагородами міністра оборони та начальника Генерального штабу.
«Це свідчення того, що Харківський інститут танкових військ знаходиться на передовій. І не тільки географічно, але й на передовій навчання», - наголосив міністр.

 
 

Рекомендуємо відвідати