16 вересня 2018

Єпископ Митрофан благословив курсантів першого та п’ятого курсів військово-юридичного факультету, які склали Військову присягу на вірність Українському народові

В урочистому заході, що відбувся 14 вересня 2018 року взяли участь ректор Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого В.Я.Тацій, перший проректор Ю.П.Битяк, проректор з економіки та соціального розвитку І.К.Прищепа, директор юридичного департаменту Міністерства оборони України полковник юстиції В.П.Коваль, військовий прокурор Об’єднаних сил полковник юстиції О.В.Ціцак, військовий прокурор Харківського гарнізону прокуратури Об’єднаних сил полковник юстиції Р.С.Грищенко, начальник Державної служби з надзвичайних ситуацій в Харківській області полковник служби цивільного захисту О.В.Волобуєв, начальник Харківської Державної гімназії-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою генерал-майор О.П.Середа, начальник Харківського зонального відділу ВСП у ЗСУ, полковник О.В.Леонченко, єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан, викладачі, співробітники батьки та рідні курсантів.
На початку ритуалу складання Присяги начальник військово-юридичного факультету полковник юстиції С.М.Мельник доповів ректору Університету В.Я.Тацію про готовність курсантів до церемонії.
Військову присягу на вірність Українському народові склало 75 курсантів військово-юридичного факультету.
Вітаючи присутніх, ректор Університету Василь Якович сказав: «Складання присяги на вірність Українському народові у житті кожного курсанта − важлива і знаменна подія. Дивлячись у ваші очі, розумію, що шлях і напрямок справжніх правників і захисників Батьківщини, ви обрали свідомо і ставитеся до цього відповідально. Пройде час, і ви зрозумієте, що найщасливішими були дні навчання в Університеті, в якому створені найкращі умови для отримання юридичної освіти, військової підготовки і набуття практичних навичок». І додав: «Ми пишаємося нашими випускниками, які з гордістю та честю боронять незалежність Батьківщини, відстоюють високі принци верховенства права. Сподіваюсь, ви будете гідні нашої довіри».
Курсантів привітали директор юридичного департаменту Міністерства оборони України полковник юстиції В.П.Коваль, військовий прокурор Об’єднаних сил полковник юстиції О.В.Ціцак та ін.
Слова подяки керівництву Університету від батьків висловив С.Л.Городецький, від курсантів, які щойно склали Військову присягу, – М.Зубченко.
Курсантів благословив та окропив свяченою водою єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан і побажав їм міцного здоров’я та божої благодаті у майбутній справі.
Яскравими були привітання соліста Палацу студентів В.Лашка, який виконав пісню «Рідна мати моя», та танок курсанток із шаблями.
Свято закінчилося Гімном України у виконанні духового оркестру Університету.
Пізніше в навчальному корпусі Університету по вул. Динамівська, 4 відкрилась нова зала їдальні для курсантів військово-юридичного факультету, яку було освячено єпископом Харківським і Богодухівським Митрофаном.

 
 

Рекомендуємо відвідати