17 вересня 2018

В Харкові проходить XIX крос пам’яті жертв тоталітаризму

Єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан взяв участь у заходах, присвячених 79-ій річниці радянської агресії проти Польщі
16 вересня 2018 року єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан взяв участь у заході на Україно-польському меморіалі жертвам тоталітаризму в Лісопарку м.Харкова.

Квіти до меморіалу також поклали: генеральний консул Республіки Польща в Харкові Януш Яблонський, представники керівництва облдержадміністрації, обласної та міської рад, православного і католицького духовенства, громадських організацій.

Під час церемонії владика Митрофан та владика Станіслав Широкорадюк відслужили поминальну панахиду в пам'ять про жертви політичних репресій. Учасники мітингу поклали квіти до меморіалу з української та польської сторін, вшанували пам'ять жертв хвилиною мовчання.
XIX крос пам’яті жертв тоталітаризму, в якому беруть участь діти та молодь з харківських шкіл і вищих навчальних закладів, проходить напередодні 17 вересня, річниці подій 1939 року коли радянські війська вторглися на територію Польщі.

Довідка:17 вересня 1939 року, порушивши польсько-радянський пакт про ненапад, Червона Армія ввійшла на територію Республіки Польща. Таким чином, радянська агресія реалізувала положення, викладені в секретному протоколі Гітлера зі Сталіним, які стосувалися розділу територій або ж переходу до радянської зони впливу Польщі та інших суверенних держав Центрально-Східної Європи: Литви, Латвії, Естонії, Фінляндії та Румунії.

 

 
 

Рекомендуємо відвідати