15 жовтня 2018

На площі Свободи у Харкові відбулися урочистості з нагоди Дня захисника України

14 жовтня на площі Свободи у Харкові відбулися урочистості з нагоди Дня захисника України.

Сьогодні на майдані Свободи учні ліцеїв та кадетського корпусу склали присягу на вірність Батьківщині. Урочистості до Дня захисника України, в рамках яких відбувся військовий парад, відвідали єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан та військові капелани прот. Олександр Маренич, прот.Геннадій Рохманійко та ієрей Ігор Маяк .

Святковий захід розпочався трансляцією дійства на Софіївській площі в Києві, де виступив Президент України Петро Порошенко, який привітав зі складанням клятви на вірність народу України усіх ліцеїстів та кадетів держави.

Харківських кадетів та ліцеїстів, а також усіх військовослужбовців привітала із Днем захисника України голова ХОДА Юлія Світлична.
Після складання присяги на вірність Україні на площі Свободи пройшов урочистий марш за участі ліцеїстів та курсантів усіх родів військ. Також тут відбувся показ військової техніки, озброєння, показові виступи спеціальних підрозділів військових частин, які розташовані на території регіону.

У рамках свята на площі також виступили військові оркестри гарнізону, Великий слобожанський академічний ансамблю пісні і танцю, художні аматорські колективи вишів Харкова.

Виставка техніки та озброєння працюватиме на площі Свободи до 15 жовтня. До неї залучено майже всі види військової техніки (по одній одиниці кожної) військових частин, які розташовані на території Харківського гарнізону.

 
 

 

 
 

Рекомендуємо відвідати