21 листопада 2018

У ХОДА відкрили меморіальну дошку патріотам, які захистили область у 2014 році

Відкриття та освячення дошки відбулося 21 листопада, у День Гідності та Свободи.

Участь у заході взяли: єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан та духівництво, представники громадськості, ветерани АТО та ООС.

Від імені голови ХОДА Юлії Світличної до присутніх звернувся її заступник Михайло Черняк. Він наголосив, що відкриття меморіальної дошки патріотам, які відстояли область від російських загарбників у 2014 році, - ініціатива громадськості, яку, безумовно, підтримало керівництво області.

«Ця ініціатива об’єднала всіх - громадськість, владу, духівництво Харківщини. Ця єдність є дуже важливою. Адже пам’ятаємо, як Президент сказав, що «вистоїть Харків – вистоїть вся Україна». Так воно і сталося. Всі харків’яни-патріоти доклали зусиль для того, щоб Харківщина вистояла. І я переконаний, що попереду в нас ще багато перемог, які стануть результатом нашої спільної роботи», - сказав Михайло Черняк.

Координатор харківського Євромайдану Володимир Чистилін зазначив, що важливо пам’ятати та відзначити внесок абсолютно всіх, хто в 2014-му відстояв Харківщину від загарбників.

«Два роки тому Президент Петро Порошенко відкривав в обласній адміністрації дошку бійцям «Ягуару», які звільнили будівлю від сепаратистів у 2014-му. Але заради справедливості ми мали встановити дошку і звичайним харків’янам-патріотам, які навесні 2014 року відстояли місто. Тим, хто в березні та квітні отримував поранення, але вистояв. Ультрас харківського «Металіста», які брали активну участь у тих подіях. Нашим жінкам, які потім стали рушійною силою волонтерства. Представникам влади, які боролися за область і не здали її, як це відбулося в Луганську та Донецьку», - сказав Володимир Чистилін.

За інформацією ХОДА - https://kharkivoda.gov.ua/news/96061

 
 

Рекомендуємо відвідати