31 грудня 2018

Єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан звершив погребіння новопредставленого протоієрея Станіслава Прилуцького

24 грудня 2018 р. на 52-му році життя псля важкої хвороби відійшов у вічність протоієрей Станіслав Прилуцький, настоятель храму Володимирської Ікони Божої Матері м. Харкова ..

У неділю, 30 грудня2018р. єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан, очолив чин похорону навопредставленого о.Станіслава Прилуцького. Владиці співслужили духовенство храму та єпархії. 
.
Перед виголошенням розрішальної молитви слово співчуття виголосив єписком Митрофан:
"Слава Ісусу Христу! Дорога засмучена родино! Улюблені у Христі браття і сестри! Перш за все, хочу сьогодні висловити щирі співчуття від свого імені та духовенства єпархії слова співчуття. Сьогодні, новопреставлений отець Станіслав, всіх нас зібрав у цьому храмі, зібрав нас там де він служив остатнім часом, зібрав нас біля цієї труни, - щоб останнє попрощатися з ним, вознести свої молитви біля престолу Всевишнього, за спокій його душі.

Сьогодні я очолив цей похорон, щоб спровадити в останню дорогу о. Станіслава. Він усіх нас просить прощення щоб ми всі простили його за усі гріхи вільні і невільні; сьогодні все що ми можемо зробити для нього, це вознести свої щирі молитви до престолу Всевишнього, щоб милосердний Господь упокоїв його душу в Царстві Небесному, дарував вічний спокій. Вічна тобі совбрате пам’ять! Хай з Богом спочиває!".
Після проповіді Владика Митрофан прочитав над спочилим о. Станіславом розрішальну молитву та вилив єлей на новопредставленого і розпочалося прощання з новопредставленим пастирем.

Після закінчення похорону під спів ірмосів «Помічник і покровитель» тіло спочилого було обнесено навколо храму..
Під спів «Вічна пам’ять» труну з тілом спочилого о.Станіслава було опущено в могилу, яку за чином запечатано до другого пришестя Христового.

Спи спокійно, дорогий пастирю! Вічна Тобі пам’ять!

 

 
 

Рекомендуємо відвідати