2 лютого 2019

Єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан очолив Чин відспівування

Сьогодні, 2 лютого 2019 р., в Харкові прощались з ветераном військової служби, колишнім начальником Військового інституту (нині Академія) генерал-майором у відставці Говорухою Віктором Володимировичем, який пішов з життя 31 січня 2019 року. Чин відспівування в співслужінні капеланів Національної Гвардії очолив  єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан.

Віктор Говоруха народився 8 серпня 1949 року у місті Владивосток. На військовій службі з 1967 року. Службу проходив на посадах від заступника командира мотострілецької роти до заступника командира окремого танкового полку з технічної частини 3-ї загальновійськової армії. Крім того Віктор Говоруха долучився до започаткування в Україні Національної гвардії у 1991 році. Разом із іншими досвідченими офіцерами він взявся за обробку всіх необхідних документів для врегулювання функціонування військ. В цьому ж році  став командиром 4 дивізії Національної гвардії України. Протягом 6 років очолював  Військовий інститут Національної гвардії України.

З 2006 до 2010 року працював директором Харківського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України.

З 2014 року Віктор Говоруха працював в Національній академії Національної гвардії України. До останнього дня професор кафедри соціально-гуманітарних дисциплін проводив заняття з офіцерами та курсантами навчального закладу.

Віктор Говоруха мав ступінь кандидата наук з державного управління та вчене звання доцент.

Нагороджений медаллю «За військову доблесть», орденом «За службу Батьківщині у Збройних Силах» ІІІ ступеня, відзнакою Президента України — медаллю «За військову службу Україні». У 1999 році отримав почесне звання «Заслужений працівник освіти України».

Духовенство та всі вірні Харківської єпархії висловлюють щирі співчуття рідним і близьким спочилого.

 
 
 

Рекомендуємо відвідати