15 лютого 2019

Перший концерт у відновленій великій залі обласної філармонії

14 лютого 2019 року Єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан ПЦУ, Президент України та голова ХОДА відвідали перший концерт у відновленій великій залі обласної філармонії.

Перед початком першого концерту до гостей філармонії звернувся Президент Петро Порошенко. Він привітав усіх зі святом та відзначив великий внесок усієї харківської команди та особисто Глави Адміністрації Президента Ігоря Райніна й голови ХОДА Юлії Світличної у проведення реконструкції Харківської філармонії.

«Вітаю всіх харків'ян з тим, що нарешті здійснилася мрія багатьох поколінь харків'ян, з відкриттям нашої Харківської філармонії. Це наша справжня перемога», - сказав Президент.

Він наголосив, що ключові роботи на будівництві філармонії були виконані рекордними темпами за останні три роки та пригадав відкриття органної зали, на якому був присутнім у 2016 році. «За час, що пройшов з 2016 року, відбулося 500 органних концертів. Харківський органний зал характеризується як, напевно, найкращий зал у світі», - зауважив Глава держави.

«Когда говорят пушки, музы молчат». Нас учили цьому. Але я, як Президент, займаю абсолютно іншу позицію. Саме музи допомагають нам боронити нашу державу», - відзначив Петро Порошенко.

«Будівля Харківської філармонії багато років знаходилася в жахливому стані, незважаючи на величну історію та традиції. Багато хто намагався відновити й будівлю, і її призначення. І нам нарешті вдалося повністю її реконструювати, - прокоментувала голова ХОДА Юлія Світлична. – Сьогодні це один з найкращих та найсучасніших філармонійних комплексів в Україні, який містить три функціональні зали: велику - на 777 місць, камерну та органну. Загалом комплекс може приймати близько 1500 глядачів одночасно».

 

 
 

Рекомендуємо відвідати