21 березня 2019

Архієрейське богослужіння у неділю Торжества Православ'я

17 березня 2019 року, у першу неділю Великого посту, Православна Церква відзначає Торжество Православ’я.Встановлення цього свята пов’язано з подіями Помісного Константинопольського собору, що був скликаний благочестивою імператрицею Феодорою для відновлення іконошанування у Візантійській імперії.
На згадку про цю важливу для християнського світу подію, щорічно в першу неділю Великого посту, Православна Церква урочисто відзначає відновлення іконошанування та перемогу над усіма єресями, які існували з самого початку християнства.
Цього дня єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан оскільки Свято-Миколаївський храм опечатаний с.ВІкторівка, Богодухівського району , то Божественну літургію свт. Василія Великого очолив у пристосованому приміщенні.

Його преосвященству співслужили духовенство єпархії
По завершенні богослужіння було урочисто звершено молебний спів Торжества Православ’я – молебень про торжество православної віри і про наставляння на шлях істинний всіх, хто відпав від Православ’я. Під час молебню всі присутні у храмі проспівали Символ Віри і молилися про єдність Святої Православної Церкви.
А також Волонтерами м.Богодухова подаровано баннер Владиці Митрофану для Харківської єпархії з Героями Небесної Сотні перед яким було проспівано Вічную пам'ять Героям та Захисникам, котрі загинули за цілісність нашої держави-УКРАЇНА.

 

 
 

Рекомендуємо відвідати