8 квітня 2019

Архієрейське богослужіння у день свята Благовіщення Пресвятої Богородиці

7 квітня Православна Церква молитовно відзначає одне із двунадесятих Богородичних свят - Благовіщення Пресвятої Богородиці. Саме це велике і радісне свято принесло довгоочікувану звістку про те, що уже незабаром з'явиться у світі Спаситель роду людського.

В день свята, єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан ПЦУ очолив святкову Божественну літургію в храмі св. Архангела-Михаїла с.Таранівка, Зміївського району. Його Преосвященству співслужили настоятель храму протоієрей Дмитрий Шостенко та протоієрей Григорій Стасюк.
Варто зазначити, що це перша , після об’єднання та відновлення Православної Церкви України, парафія яка вийшла з складу Ізюмської єпархії колишньої Української Православної Церкви (Московського патріархату) та приєдналась в лоно Харківської єпархії Помісної Української Православної Церкви (ПЦУ)
Під час Малого входу архіпастир до Дня Пасхи- нагородив правом носіння хреста з прикрасами протоієрея Дмитрия Шостенка.

Архіпастир привітав парафіян зі святом Благовіщення Пресвятої Богородиці та наголосив на важливості святкованої події, яка, як говорить церковний тропар, є початком нашого спасіння. Також владика Митрофан розкрив зміст та значення Боговтілення й закликав шанувати Божу Матір та подарував настоятелю ікону св.вмч. Димитрія Солунського освячену архієреєм на мощах які знаходяться Базиліці Святого Димитрія грецькому місті Салоніки.

Завершилось святкове Богослужіння уставним многоліттям.

 

 
 

Рекомендуємо відвідати