25 квітня 2019

Архієрейське богослужіння у Велику середу

 Велику середу, 24 квітня 2019 року, Свята Православна Церква згадує жінку-грішницю, яка омила сльозами і помазала дорогоцінним миром ноги Спасителя, коли Він був на вечері в Вифанії, в домі Симона прокаженого, і цим приготувала Христа до погребіння.

Тут же Юда удаваною турботою про бідних виявив своє грошолюбство, а потім вирішив видати Христа юдейським старійшинам за тридцять срібників. На згадку про зраду Спасителя Юдою Церква встановила упродовж всього року кожної середи піст.

Цього дня, єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан у храмі святого великомученика і цілителя Пантелеймона м. Харкова, вул. Танкопія, 8 А., відслужив літургію Ранішосвячених Дарів.

Його Преосвященству співслужили священики храму та єпархії.

Під час Божественної Літургії на Малому вході владика Митрофан за ревне служіння Церкві Божій  нагородив священнослужителів церковними нагородами. Вітаємо отців з  нагородами та бажаємо многих і благих літ душпастирського служіння на ниві Христовій.

У Велику середу востаннє цього року була відслужена Літургія Ранішеосвячених Дарів, а на літургії востаннє було прочитано молитву преподобного Єфрема Сирина.

 

 
 

Рекомендуємо відвідати