13 червня 2019

Свято храму на честь Святителя Луки на території Військово-медичного клінічного центру Північного регіону

11 червня 2019 року єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан очолив Божественну літургію.в храмі на честь Святителя Луки на території Військово-медичного клінічного центру Північного регіону

Архіпастирю співслужили: Преосвященнійший Фотій, єпископ Запорізький і Мелітопольський, військові капелани та духовенство єпархії.

"Цей лікувальний заклад є однією з найстаріших таких установ. Важко й підрахувати, скільки врятовано тут людських життів за майже півтора століття історії. З початком проведення антитерористичної операції харківські військові медики одними з перших почали надавати допомогу пораненим воїнам. Зараз медцентр можна назвати фронтовим госпіталем, ваш досвід переймають військові лікарі по всьому світі. Бажаю нових професійних висот усім вам," – зазначив владика Митрофан.

По закінченні вітальних слів шпитальний капелан о. Ігор Маяк подякував усім присутнім за молитовне спілкування та розділену духовну радість.

Під час відвідин шпиталю, владика Митрофан поспілкувався з пораненими бійцями та подякував за те, що ризикуючи своїм життям, вони відстоювали і відстоюють незалежність і суверенність нашої держави, обороняли і обороняють кордони нашої країни.

По завершенні Богослужіння пролунало урочисте многоліття Блаженнійшому Митрополиту Київському і всієї України Епіфанію, Преосвященнійшому Митрофану єпископу Харківському і Богодухівському ,Преосвященнійшому Фотію, єпископу Запорізькому і Мелітопольському, військовим капеланам, українським воїнам та всьому українському народові.

 

 
 

Рекомендуємо відвідати