18 червня 2019

День Святого Духа та День Тезоіменитства єпископа Харківського і Богодухівського Митрофана

17 червня 2019 року Православна Церква відзначає День Святого Духа та день пам'яті святителя Митрофана, патріарха Константинопольського, який є також днем тезоіменитства єпископа Харківського і Богодухівського Митрофана.
 
З нагоди Свята, Дня народження та Дня Тезоіменитства, Преосвященний єпископ Митрофан очолив Божественну літургію у Свято-Духівському храмі (Московський проспект, 135-А), який відзначав також і своє храмове свято.
 
Керуючому єпархії співслужили Преосвященнійші владики: єпископ Луганський і Старобільський АФАНАСІЙ, єпископ Одеський і Балтський  ПАВЛО та духовенство Харківської єпархії.
 
За богослужінням молилась велика кількість вірних, котрі прийшли розділити духовну радість зі своїм Архіпастирем.
 
Під час Божественної Літургії на Малому вході владика Митрофан за ревне служіння Церкві Божій підніс до сану протоієрея настоятеля храму священника Юрія Боратинця. Вітаємо отця з церковною нагородою та бажаємо многих і благих літ душпастирського служіння на ниві Христовій.
 
По завершенні богослужіння владику Митрофана з днем тезоіменитства та днем народження привітали архієреї, священнослужителі єпархії, представники влади - заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Бабічев А.В. та начальник відділу у справах релігій ХОДА Чернявська О.Ю, волонтери та віряни.
 
Привітати владику Митрофана, духовенство та віруючих зі свято прибув настоятель храму Успіння Пресвятої Богородиці РКЦ отець Григорій Семенков.
 
Усі бажали Архіпастирю міцного здоров’я, щоб Всемилостивий Господь дарував Свою всесильну допомогу на нелегкому і відповідальному шляху архіпастирського служіння.
 
Після вітальних слів, єпископ Митрофан вручив благословенні грамоти з відзнакою від предтоятеля ПЦУ Блаженнійшого Епіфанія Митрополита Київського і всієї України директору ПП Торговий дім «Золота Миля» Бандурці О.О. та директору ТОВ "Компанія БАЛЕКС" Ліскевичу І.Я 
 
Благословенними грамотами від Предстоятеля ПЦУ та керуючого Харківською єпархією були відзначені також і ті, хто доклав зусиль до розбудови Українського Православ'я на Слобожанщині.
 
Насамкінець владика Митрофан подякував всім за привітання, після чого було проспівано уставне многолітня.
 
Цього дня Преосвященний єпископ Митрофан отримав велику кількість привітань від духовенства і вірних Харківської єпархії, представників державної влади міста та Харківської області, силових структур, політичних і громадських діячів та інших поважних гостей.
 
 
 
 

Рекомендуємо відвідати