22 червня 2019

Єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан взяв участь у заходах, присвячених випуску лейтенантів академії Національної гвардії України

Радість в очах, усмішки на вустах, парадні білі сорочки, відшліфовані кроки урочистого маршу, оркестрова музика та велика кількість привітань, надавали особливої атмосфери святковості цьогорічному випуску в Національній академії Національної гвардії України. Урочистості відбулися  21 червня 2019 року в меморіальному комплексі Слави.

Цього року з лав Академії випустилося 259 лейтенантів, 66 з них отримали диплом з відзнакою. Серед молодих офіцерів - 22 дівчини. Поряд з лейтенантами закінчили навчання 108 офіцерів-магістрів, що здобули оперативно-тактичний рівень підготовки.

Привітали новоспечених лейтенантів поважні гості, а саме командувач Національної гвардії України генерал-лейтенант Микола Балан, Міністр оборони України Степан Полторак та перший заступник голови ХОДА Анатолій Бабічев. Вперше на випуску були присутні 5 військовослужбовців від об’єднаної оперативно-тактичної групи Збройних Сил Канади в Україні (UNIFIER).

В цей святковий день, керуючий Харківською єпархією ПЦУ у супроводі гвардійського капелана НАНГУ протоієрея Григорія Стасюка прибули на урочистості.

За доброю традицією Владика Митрофан благословив молодих воїнів на службу та окропив святою водою.

 
 

Рекомендуємо відвідати