24 червня 2019

Єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан прийняв участь в урочистостях, присвяченних випуску офіцерів у Харківському національному університеті Повітряних Сил імені Івана Кожедуба (ХНУПС)

Єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан прийняв участь в урочистостях, присвяченних випуску офіцерів, які успішно закінчили навчання у Харківському національному університеті Повітряних Сил імені Івана Кожедуба (ХНУПС).

Промайнули п’ять років…Так швидко і впевнено, і ось вже перед нами на урочистій церемонії випуску у святковому однострої, вчорашні хлопчаки та дівчата перетворились на справжніх воїнів – офіцерів, захисників нашої Батьківщини!

Сьогодні, в Харківському національному університеті Повітряних Сил імені Івана Кожедуба, за участю Міністра оборони України Степана Полторака, командувача Повітряних Сил Збройних Сил України Сергія Дроздова та інших поважних гостей, на найбільшій площі в Україні – майдані Свободи, відбулися святкові урочистості, присвячені випуску молодих офіцерів.

У строю цьогорічних випускників університету близько 400 молодих лейтенантів, майже 60 з яких є представниками військових династій. 48 лейтенантів вже мають особистий бойовий досвід, набутий під час участі в антитерористичній операції. Троє із них нагороджені високими державними нагородами – орденом «За мужність» ІІІ ступеня: лейтенанти Олексій Воробйов, Владислав Матрос та Павло Підосинов.

Міністр оборони України Степан Полторак привітав молодих лейтенантів з нагоди випуску та наголосив, що тільки люди високої честі та гідності можуть сьогодні боронити незалежність і територіальну цілісність нашої держави та виразив впевненість, що нинішні випускники впораються з усіма поставленими завданнями як у мирному житті, так і під час виконання бойових завдань. Глава оборонного відомства вручив 6 дипломів з золотою медаллю випускникам університету, які продемонстрували відмінні результати в навчанні та під час складання випускних випробувань, і нагородив їх грошовими сертифікатами.

Сьогоднішня урочиста подія – це перше серйозне досягнення та важливий етап на життєвому шляху кожного випускника. Навчаючись в університеті, кожен із сьогоднішніх лейтенантів отримав всебічні знання, практичні навички, усвідомив важливість прийняття правильного рішення у будь-яких ситуаціях. Але трагічні події, через які ось уже п’ятий рік здригаються громадяни мирної країни, гостра потреба у професійних кадрах на Сході України змушують випускників університету свій основний іспит у житті складати там, де зараз без них не обійтися. Важливо зазначити, що саме нинішні випускники вишу в 2014-му прийняли для себе важливе відповідальне рішення стати на захист Батьківщини в умовах війни – на початку збройної російської агресії проти України.

Без перебільшення можна сказати, що рідна альма-матер у своїх стінах народжує не тільки фахівців військової справи, а й справжні офіцерські долі та навіть молоді офіцерські сімейні подружжя. Серйозність намірів та високу відповідальність демонструють наші випускники як при обранні військової кар’єри, так і при виборі супутниці життя. Так справжньою родзинкою сьогоднішнього свята стало потрійне освідчення в палкому коханні та пропозиції шлюбу молодих офіцерів до своїх обраниць. Міністр оборони України Степан Полторак привітав майбутніх молодят та заклав перший цеглик до фундаменту сімейного бюджету, вручивши грошові сертифікати.

Наприкінці свята єпископ Харківський і Богодухівський Владика Митрофан благословив молодих фахівців, колектив університету та всіх гостей на добрі справи.

І ось уже за мить впевнено крокують урочистим маршем ще вчорашні курсанти, сьогодні – випускники, а завтра – захисники Вітчизни! Із дзвоном монет під оплески рідних та друзів полетіли в майбуття їх найсміливіші очікування та сподівання.

 

 

 
 

Рекомендуємо відвідати