29 липня 2019

Віряни з Харківщини відзначили у столиці 1031-шу річницю хрещення Руси-України

Після Божественної літургії, 28 липня 2019 року, відбувся український хресний хід від храму Софії Київської до пам’ятника святому рівноапостольному князю Володимиру, де було звершено молебень з нагоди 1031-ї річниці хрещення Руси-України. Хресний хід і молебень очолив Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

В цей день преосвященнійший Митрофан єпископ Харківський і Богодухівський разом з духовенством та паствою Харківської єпархії також  взяли участь у Хресній ході, присвяченій 1031-шій річниці хрещення Руси-України.

Разом з Предстоятелем помісної Української Православної Церкви до постаменту святого князя пройшла повнота єпископату, п’ятий Президент України Петро Порошенко та численні священики й віряни.

Окрім того, до молитовного відзначення річниці просвічення наших земель світлом Христового вчення долучилися представники Церкви-Матері – Вселенського Патріархату, а також Елладської Православної Церкви.

Урочиста процесія пронесла вулицями Києва чудотворні святині: частинку Древа Хреста Господнього та мощі святого апостола Андрія Першозваного, які напередодні прибули до столиці.

На завершення молебня Митрополит Епіфаній подякував присутнім за спільну молитву та зазначив, що радість і посмішки на обличчі засвідчують єдність тих, хто долучився до святкувань.

 
 

Рекомендуємо відвідати