29 липня 2019

Молодому поповненню Академії Нацгвардії вручили зброю

У навчальному центрі Національної академії Національної гвардії України відбулася традиційна церемонія вручення зброї особовому складу, який проходить первинну військову підготовку.

Курсантам вручили автомати Калашникова, з якими вони пройдуть усі роки навчання. В подальшому військовослужбовці Академії з особистою зброєю в руках будуть відвідувати заняття з вогневої підготовки, виконувати вправи стрільб, а також тренувати виконання різноманітних службово-бойові завдання.

Молодих воїнів привітали заступник начальника Академії полковник Сергій Мартиненко та начальник гуманітарного факультету полковник Сергій Іщенко.

«Ви знаходитесь ще на самому початку свого довгого службового шляху. Попереду на вас чекає чимало  випробувань, бо ви обрали одну з найпочесніших, але і нелегких професій – професію військовослужбовця Національної гвардії України. Церемонія вручення зброї залишиться незабутнім моментом у вашій пам’яті протягом всього життя» , – зазначив полковник Сергій Мартиненко.

«Ця подія є першим кроком до усвідомлення вами всієї важливості тієї професії, яку ви вирішили обрати. Відтепер, зброя стане невід’ємною частиною вашої служби, - наголосив полковник Сергій Іщенко. – Під час перебування в навчальному центрі ви освоїте основні навички поводження зі зброєю, а вже під час навчання в Академії детально вивчатимете зброю та її застосування в рамках спеціальних навчальних дисциплін. При цьому, необхідно в жодному випадку не забувати про свою безпеку та безпеку оточуючих».

Після промови, командири курсантських підрозділів вручили зброю молодим курсантам, привітавши кожного з цією знаменною подією.

По завершенню військового ритуалу, гвардійський капелан протоієрей Григорій Стасюк благословив курсантів на успішне виконання військового обов’язку та окропив присутніх освяченою водою.

 
 

Рекомендуємо відвідати