12 серпня 2019

Архієрейське богослужіння у день пам'яті святого мученика Іоана Воїна

12 серпня 2019 року, храмове свято відзначила парафія святого мученика Іоана Воїна(Військовий інститут танкових військ НТУ «ХПІ») м. Харкова, вул. Полтавський шлях,192.
Святкову Божественну літургію очолив єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан у храмі святого мученика Іоана Воїна, який перед Пасхою приєднався до єдиної помісної Православної Церкви України.
Його Преосвященству співслужили настоятель храму св. вмч. і ціл. Пантелеймона м. Харкова та секретар єпархіяльного управління протоієрей Григорій Стасюкнастоятель храму протоієрей Олександр Маренич, настоятель храму архістратига Божого Михаїла с.Руські Тишки (Удачино) та благочинний Харківського району протоієрей Андрій Лесик, настоятель храму Святого Духа та благочинний м.Харкова протоієрей Юрій Боратинець та духовенство єпархії.

За богослужінням з Благословення Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія військовий капелан та настоятель храму протоієрей Олександр Маренич за ревне служіння Церкві був удостоєний чергової священничої нагороди – права носіння хреста з прикрасами.

Після євангельського читання владика Митрофан звернувся до присутніх військовослужбовців ,курсантів та парафіян з повчальним словом та побажав усім молитовного заступництва святого мученика Іоана Воїна.
Після завершення Літургії священнослужителі відслужили святковий молебень до святого Іоана Воїна та окропили всіх присутніх святою водою.
Святкове Богослужіння завершилося молитвою за Воїнів та уставним многоліттям.
На завершення Богослужіння владика відзначив благословенними грамотами:
полковника СЕРПУХОВА Олександра Васильовича - начальника інституту та колектив Військового інституту танкових військ НТУ «ХПІ».

 

 
 

Рекомендуємо відвідати