13 вересня 2019

Єпископ Митрофан співслужив Блаженнійшому Митрополиту Епіфанію у Львові

Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 12 вересня 2019 року звершив читання акафіста до Пресвятої Богородиці у храмі святих першоверховних апостолів Петра і Павла м. Жовква на Львівщині. Цей храм разом зі священниками та громадою приєднався до помісної Української Православної Церкви після Об‘єднавчого Собору 15 грудня 2018 року.

Предстоятелю Православної Церкви України співслужили митрополит Хмельницький і Кам’янець-Подільський Антоній, митрополит Львівський і Сокальський Димитрій, архієпископ Тернопільський і Кременецький Нестор, архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон, архієпископ Тернопільський і Бучацький Тихон, архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій, архієпископ Вишгородський Агапіт, єпископ Житомирський і Овруцький Паїсій, єпископ Володимир-Волинський і Турійський Матфей, єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан, настоятель храму архімандрит Маркіян (Каюмов) та місцеве духовенство.

За богослужінням до Пресвятої Богородиці молився також митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр та численна кількість вірян. Після акафіста Предстоятель звернувся до парафіян із архіпастирським словом.

«Ви стали тією першою громадою, яка приєдналася до заклику, який лунав під час Об’єднавчого Собору: двері нашої Церкви відкриті для всіх. Сьогодні я вдячний настоятелю отцю Маркіяну, який виховував свою паству в патріотичному дусі, який працював та розбудовував Церкву.

Сьогодні я хочу висловити подяку всім вам, свідомим українцям, які відгукнулися на наш заклик і приєдналися до нашої визнаної помісної Української Православної Церкви. Ми віримо, що з часом всі об’єднаються навколо Києва, нашого другого Єрусалиму і всі ми разом єдиними вустами і єдиним серцем прославлятимемо надалі нашого Спасителя», – сказав Предстоятель.

Блаженнійший Митрополит Епіфаній за заслуги перед помісною Українською Православною Церквою та побожним народом нагородив орденом святого архістратига Божого Михаїла настоятеля храму архімандрита Маркіяна (Каюмова) та медаллю святого архістратига Божого Михаїла протоієрея Ігора Цуприка .

13 вересня 2019 року, Блаженнійший Митрополит Епіфаній о 10:00 очолить Божественну літургію на Джерелі Пресвятої Богородиці присілку Заглина, Жовківського району.

За матеріалами прес-служби Київської Митрополії

Української Православної Церкви (ПЦУ)

 

 

 
 

Рекомендуємо відвідати