8 жовтня 2019

Предстоятель Православної Церкви України відвідав Харківський національний університет повітряних сил імені Івана Кожедуба

 7 жовтня 2019 року,Предстоятель Православної Церкви України у супроводі єпископа Луганського і Старобільського Афанасія, єпископа Харківського і Богодухівського Митрофана та єпископа Запорізького і Мелітопольського Фотія відвідав Харківський національний університет повітряних сил імені Івана Кожедуба. Митрополит Епіфаній поспілкувався з викладачами та курсантами цього славетного військового навчального закладу.

Відповідаючи на запитання Блаженнійший владика, зокрема, розповів про розвиткок інституту капеланів в Збройних Силах України, місіонерську роботу Православної Церкви України, взаємовідносини з іншими релігійними конфесіями,  просвітницьку діяльність Церкви у соціальних мережах, ставлення до російської агресії. Предстоятель особливо відзначив запитання курсантки стосовно Євангельських слів Спасителя про те, що немає більше від тієї любови, як хто душу свою покладе за друзів своїх.

«Господь називає найвищим проявом любові, коли людина віддає свою душу за своїх ближніх. Це безпосередньо стосується і військовослужбовців, які проявляють таку любов, адже вони жертвують найдорожчим – власним життям і йдуть на це заради своїх батьків, дітей, заради землі, заради кожного із нас. Якби не вони, можливо, ми б тут зараз з вами не збиралися і не мали б мирного неба над головою», – сказав Митрополит Епіфаній.

«Ми щодня чуємо з новин про втрати наших військових, і вже настільки звикли до цієї констатації, що стали черствими до таких чисел. Але ці цифри – це людські життя! Це ж жертви заради нас із вами! І це – той найвищий прояв любові, про який говорив Ісус Христос», – додав Його Блаженство.

На завершення спілкування Предстоятель нагородив церковними відзнаками начальника університету генерал-майора Олександра Турінського, заступника начальника з морально-психологічного забезпечення Вячеслава Лук‘яненка та засновника і директора музею «Обереги музичної Харківщини» Юрія Щербініна.

Після урочистої частини Митрополит Епіфаній оглянув музейні експозиції навчального закладу.

 
 

Рекомендуємо відвідати