11 листопада 2019

Святковий концерт з нагоди 101-ї річниці незалежності Польщі

Святковий концерт з нагоди 101-ї річниці незалежності Польщі відбувся 8 листопада в Харківській філармонії

У заході взяли участь Єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан,Генеральний консул Республіки Польща в Харкові Януш Яблонський, представники місцевих органів влади, духовенства, харків'яни.

Януш Яблонський подякував присутнім за урочистий прийом у новій залі філармонії. У своєму виступі він нагадав про маршала Юзефа Пілсудського, який навчався у Харківському імператорському університеті, а 11 листопада 1918 року став головою держави і сформував перший демократичний уряд.

«Відродження Польщі відбулося завдяки боротьбі, наповненій самопожертвою і героїзмом не тільки на полях битв, але і в результаті відстоювання духовної і матеріальної національної ідентичності польськими родинами. Сьогодні ми вшановуємо всіх, завдяки кому Польща повернула незалежність», - зазначив Януш Яблонський.

На концерті виступили провідні солісти Варшавської опери: Олександра Свідзінська, Беата Вардак, Міхал Романовський, Лешек Свідзінський, Рамона Рей, Олександра Орловська.

Довідка. День незалежності Польщі - національне свято Польщі, яке відзначається щорічно 11 листопада на честь проголошення незалежності держави від панування Росії, Німецької та Австро-Угорської імперій у 1918 році. Свято співпадає з днем завершення Першої світової війни.

У вересні 1939 року, на початку Другої світової війни, Польська республіка була розділена між нацистською Німеччиною (початок окупації - 1 вересня) та СРСР (початок окупації - 17 вересня). Після війни День незалежності офіційно не відзначався до 1989 року, коли в Польщі відбулися перші демократичні вибори.

 

 
 

Рекомендуємо відвідати