24 грудня 2019

Єпископ Митрофан попрощався зІ своїм наставником- інспектором ЛДС

17 грудня на 67 році життя відійшов у вічність митр. прот. Євген Толочкевич, настоятель парафії Покрови Богородиці ПЦУ у с. Лисиничі Пустомитівського району Львівської області, інспектор Львівської духовної семінарії.

Народився о. Євген 02 червня 1953 р. у с. Нагірці Кам'янко-Бузького району, 1981 р. завершив навчання у Московській духовній семінарії.

Усе своє життя о. Євген пресвятив душпастирській праці для громади с. Лисиничі: спочатку у церкві пр. Параскеви, а після розподілу громади, залишився вірним православ'ю та очолив парафію УАПЦ Покрови Богородиці, яка з 1989 р. приєдналася до ІІІ відродження.

Отець Євген з часу початку ІІІ відродження УАПЦ був активним учасником духовного життя церкви, виховав неодне покоління священослужителів, які несуть пастирську місію у різних куточках України.

У п’ятницю, 20 грудня 2019р. митрополит Львівський Макарій, очолив заупокійну Божественну Літургію та закінчення похорону навопредставленого о.Євгена Толочкевича . Владиці співслужили єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан, секретар єпархіального управління митр. прот. Володимир Целень, ректор ЛПБА митр. прот. Ярослав Ощудляк,ректор ЛДС митр.прот Василь Луцишин,настоятель Свято-Успенського Собору митр.прот Ігор Бурмило та понад 80 священослужителів ПЦУ.
Після закінчення похорону під спів ірмосів «Помічник і покровитель» тіло спочилого було обнесено навколо храму та похоронили о. Євгена біля стін його рідного Покровського храму у с. Лисиничі.

 

 
 

Рекомендуємо відвідати