20 квітня 2020

ВЕЛИКДЕНЬ ЄДНАЄ ВІРОЮ В ТОРЖЕСТВО ДОБРА І СПРАВЕДЛИВОСТІ

«Христос Воскрес! Воістину Воскрес!», - великоднє привітання, в якому звучить і світла радість, і тепло, і надія на мир та злагоду, - на всі голоси розійшлося у просторі Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба.

Цьогорічний Великдень особливий, тому що його приходиться святкувати відповідно з карантинними заходами, які впроваджені державою, у зв’язку з небезпекою зараження коронавірусною інфекцією. Командування університету поставилось з надзвичайною відповідальністю та застосуванням максимальних засобів безпеки до організації та проведення свята, з єдиним бажанням, щоб військовослужбовці, незважаючи на вимушені обмеження, мали змогу почути Слово Боже та слова підтримки від представників духовенства.

В святковий день Воскресіння Христового в університеті відбулося богослужіння та освячення традиційних продуктів для Великоднього столу. Єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан привітав особовий склад з Великодніми святами, побажав великої сили та моральної стійкості у служінні українському народові та спільно з військовослужбовцями помолився за мир й спокій в Україні.

За давньою традицією у Великодні дні також прийнято здійснювати справи милосердя та благодійності. Тому курсанти інженерно-авіаційного факультету університету з пасхальними гостинцями завітали до мешканців гуртожитку для людей з обмеженими можливостями, які потребують співчуття та підтримки.

Церковний передзвін, а з ним добро і благословення для кожного, наповнив всі підрозділу вишу. І хай в цьому році він лунав із телевізору, курсанти все одно мали змогу відчути святкову атмосферу Величного Великодня!

 

 
 

Рекомендуємо відвідати