20 грудня 2020

Архієрейське богослужіння в Неділю 28-му після П'ятидесятниці, освячення розписів храму Святителя Миколая с.Бугаївка

У 28-му неділю після П’ятидесятниці, 20 грудня 2020 року, єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан звершив Божественну літургію святителя Іоана Золотоустого у Свято-Михайлівському храмі с.Бугаївка Вовчанського р-ну.
 
На запрошення керуючого Харківською єпархією, очолив Божественну літургію митрополит  Переяславський і Вишневський Олександр (Драбинка).
 
За богослужінням молилися священники Харківської єпархії, гості та віряни храму.
 
Перед початком літургії відбувся Чин освячення розписів.
 
На Малому вході правом носіння Наперстного хреста був удостоєний настоятель храму ієрей Омелян Яворський.
 
Наприкінці відправи владика Олександр привітав правлячого архієрея, настоятеля та парафіян із подією у житті громади, зазначивши: «У храмі ми маємо можливість звершувати те, що не можемо зробити ні в якому іншому місті – прийняти Тіло Христове і обожитися, оскільки кожна людина призвана до того, щоб стати богоподібною, стати часткою тіла Христового – Його Святої Церкви. І це ми можемо зробити тільки в храмі. Хвала тим людям, які докладають зусиль до того, щоб на землі було таке місце, де можна збиратися, прославляти Бога і дякувати Йому».
 
На завершення, владика Митрофан подякував митрополиту Олександру за візит, привітав його з 13-ю річницею архієрейської хіротонії та вручив пам'ятний подарунок. З благословіння предстоятеля ПЦУ Блаженнійшого митрополита Епіфанія, очільник єпархії відзначив високими церковними нагородами фундаторів та будівничих храму.
 
Дітки - наймолодшим парафіянам храму отримали солодкі подарунки.
 
 
 

Рекомендуємо відвідати