25 грудня 2020

Відбулись підсумкові річні збори духовенства Харківської єпархії

25 грудня 2020 року, у Свято-Пантелеймонівському храмі м.Харкова, під головуванням єпископа Харківського і Богодухівського Митрофана, відбулися збори духовенства Харківської єпархії.

Очільник єпархії зачитав доповідь про життя Харківської єпархії в поточному році: розповів про знакові події, соціальне служіння, кадрові поповнення.

На порядку денному зібрання також розглядались питання поточної роботи парафій, затвердження щорічного єпархіального звіту, план подальшої роботи єпархії та створення нових відділів: управління взаємодії з молодіжно-патріотичними громадськими об'єднаннями, управління недільних шкіл та катехизації, управління у справах душпастирства у пенітенціарних закладах, управління медичного капеланства, управління у справах монастирів та чернецтва.

А також із збільшенням парафій та духовенства, одноголосно було прийняте рішення про створення ще двох благочинь - Богодухівського та Куп'янського. 

На завершення зборів, єпископ Митрофан подякував усім за плідну роботу на благо Православної Церкви України та бласловив усіх на подальшу працю.

 
 

Рекомендуємо відвідати