21 березня 2021

Богослужіння у суботу першого тижня великого посту

20 березня 2021 року, у суботу першого тижня Великого посту, в день коли свята Православна Церква вшановує пам'ять Вмч. Феодора Тирона (бл. 306), Священномучеників, що в Херсонесі єпископствували: Василія, Єфрема, Капітона, Євгенія, Єферія, Елпідія та Агафодора (ІV), єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан очолив Літургію свт. Іоана Золотоустого у храмі святого рівноапостольного князя Володимира Великого на території Меморіального комплексу "Слобожанський".
За богослужінням були піднесенні додаткові прохання про визволення нашої Батьківщини від нашестя чужинців, утвердження в Україні єдиної Помісної Православної Церкви, за воїнів-захисників Української держави, за добробут, мир, здоров’я і спасіння наше, щоб Господь Бог наш допомагав нам у всьому, також лунала всеукраїнська молитва за припинення пошесті згубної (епідемії).
Під час літургії підносилися заупокійні молитви за спочилих архіпастирів і пастирів, полеглих на полях бою за віру і Батьківщину, за загиблих під час подій на Київському Майдані та на Донбасі – воїнів і мирних жителів, а також за усіх спочилих православних християн.
 
 

Рекомендуємо відвідати