4 травня 2021

Єпископ Митрофан співслужив предстоятелю Православної Церки України в Літургії у кафедральному соборі Вінницько-Барської єпархії

4 травня 2021 року у Спасо-Преображенському кафедральному соборі м. Вінниці відбулося урочисте богослужіння на честь Пасхи Христової та з нагоди 25-річчя архієрейської хіротонії керуючого Вінницько-Барською єпархією ПЦУ митрополита Вінницького і Барського Симеона. Божественну літургію очолив Предстоятель Православної Церкви України, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній. Його Блаженству співслужили митрополити: Вінницький і Барський Симеон, Вінницький і Брацлавський Роман, Івано-Франківський і Галицький Іоасаф, Переяславський і Вишневський Олександр; архієпископи: Чернівецький і Хотинський Герман, Тернопільський і Бучацький Тихон; єпископи: Володимир-Волинський і Турійський Матфей, Харківський і Богодухівський Митрофан, Житомирський і Овруцький Паїсій та Одеський і Балтський Павло. У богослужінні взяли участь представники духовенства Вінницько-Барської, Хмельницької, Чернівецько-Хотинської та інших єпархій Православної Церкви України. Під час богослужіння лунала молитва про припинення епідемії.

По завершенню Літургії та хресної ходи навколо собору Блаженніший Митрополит Епіфаній привітав Владику Симеон з ювілеєм його Архіпастирського служіння. Блаженніший Владика зазначив, що: «в цей святковий день ми зібралися, щоб відзначити ювілей – чверть століття архієрейської праці митрополита Симеона з розбудови Української Церкви. Владико, Ви чимало трудитеся і Бог сподобив Вас багатьох успіхів. Тож нехай Господь посилає Вам міцне здоров’я та сили і надалі достойно виконувати архіпастирські обов'язки. Також Предстоятель відзначив митрополита Симеона орденом святого великомученика Юрія Переможця і подарував богослужбову просфору та панагію на молитовну пам'ять.

Митрополита Симеона вітали з ювілеєм керівники місцевої влади. Зокрема, заступник голови Вінницької обласної ради Ігор Івасюк зачитав вітальну адресу від голови обласної ради Вячеслава Соколового. Від імені голови Вінницької обласної державної адміністрації Сергія Борозова Владику Симеона привітав начальник департаменту у справах національностей та релігій Ігор Салецький. Також митрополита Симеона привітав голова Стрижавської ОТГ Михайло Демченко та колишній голова Вінницької облдержадміністрації Валерій Коровій.

Від імені духовенства митрополита Симеона привітав архімандрит Дорофей (Маркевич). Також Владику вітали архієрейський та дитячо-молодіжний хори, спів яких прикрашав богослужіння. До вітань долучилися парафіяни, які дарували Архіпастирю квіти, висловлювали подяку за його служіння та говорили багато теплих, добрих і щирих слів привітань.

Митрополит Симеон висловив вдячність за теплі слова вітання та молитви.

 

 
 

Рекомендуємо відвідати