5 травня 2021

Військовий священик Національної академії Національної гвардії України привітав гвардійців зі святом Христового Воскресіння

День Світлого Христового Воскресіння – одне з найдавніших та найбільш значимих християнських свят. А для мільйонів українців, Великдень – це ще й душевне родинне свято. На жаль, у зв’язку з карантинними обмеженнями, курсанти Академії не мають можливості поїхати додому, тому керівництво навчального закладу потурбувалося про організацію теплої святкової атмосфери для гвардійців. 

Із нагоди свята, курсантів та солдат строкової служби  Національної академії Національної гвардії України, перед святковим сніданком, привітав військовий капелан протоієрей  Григорій Стасюк. Він розповів гвардійцям про значення Воскресіння Христового та про традиції цього свята.

Після слів привітання, отець Григорій окропив присутніх освяченою водою, а також освятив страви, паски та крашанки у їдальні. 

Відзначили Великдень і в навчальному центрі Академії Нацгвардії. Зараз там несуть службу курсанти гуманітарного факультету. Як і в Академії, перед святковим сніданком, до гвардійців із словами привітання звернувся військовий капелан Отець Григорій. Він окропив курсантів та офіцерів освяченою водою, а потім освятив страви, паски та крашанки у їдальні, де на всіх чекав щедрий стіл із різноманітними стравами на вибір.

Відтак, знаходячись далеко від рідних, курсанти мали можливість відчути домашню атмосферу, бо Світле Христове Воскресіння – особливий день, коли людина відчуває душевне тепло та любов у серці.  

 

 
 

Рекомендуємо відвідати