18 червня 2021

День Тезоіменитства єпископа Харківського і Богодухівського Митрофана

17 червня 2021 року Православна Церква відзначає День пам'яті святителя Митрофана, патріарха Константинопольського, який є також днем тезоіменитства єпископа Харківського і Богодухівського Митрофана.

З нагоди Свята, Дня народження та Дня Тезоіменитства владики, Божественна літургія звершувалася в храмі святого рівноапостольного князя Володимира Великого на території Меморіального комплексу «Слобожанський».

На запрошення керуючого єпархії, розділити радість свята приїхали: митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр (Драбинко), єпископ Запорізький і Мелітопольський Фотій та духовенство Харківської єпархії.

На подвір’ї храму дорогих гостей з короваєм, квітами та привітаннями зустрічали  духовенство, парафіяни та гості, які з нетерпінням та сльозами радості очікували на їх приїзд .

Під час Божественної Літургії на Малому вході владика Митрофан за ревне служіння Церкві Божій нагородив ієрея Себастіана Романова правом носіння камилавки. Вітаємо отця з церковною нагородою та бажаємо многих і благих літ душпастирського служіння на ниві Христовій.

По завершенні богослужіння владику Митрофана з днем тезоіменитства та днем народження привітали архієреї, священнослужителі єпархії, військовослужбовці , волонтери та віряни.

Усі бажали Архіпастирю міцного здоров’я, щоб Всемилостивий Господь дарував Свою всесильну допомогу на нелегкому і відповідальному шляху архіпастирського служіння.

У свою чергу владика Митрофан подякував усім за щирі вітання та подарунки, зазначивши, що духовенство і вірні для нього – це велика Христова сім’я. Він цінує усіх, молиться за кожного і прагне, щоб усі були щасливі й тут на землі та осягнули Царство Боже після завершення земного шляху.

 

 

 

 
 

Рекомендуємо відвідати