19 червня 2021

Єпископ Митрофан благословив випусників Військового інституту танкових військ Національного технічного університету “Харківський політехнічний інститут “

На плацу Військового інституту танкових військ Національного технічного університету “Харківський політехнічний інститут” 19 червня 2021 року відбувся випуск молодих лейтенантів. Після насиченого навчання до бойових частин та з’єднань уже найближчим часом вирушать фахівці з озброєння і військової техніки та фахівці військ радіаційного, хімічного, біологічного захисту. Під час навчання молоді офіцери зміцніли духовно та фізично, отримали досвід і практичні навички. Все це позитивно сприяло формуванню у них професійної майстерності, постійного прагнення до критичного самоаналізу результатів своєї діяльності. Дванадцятеро випускників отримали Дипломи з відзнакою.
Під час урочистих заходів нове поповнення офіцерського корпусу Збройних Сил України та інших військових формувань привітали: командувач логістики Командування Сухопутних військ Збройних Сил України бригадний генерал Володимир Карпенко; заступник голови Харківської обласної ради Андрій Малиш; єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан; директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Харківської обласної державної адміністрації Олексій Максимов; заступник міського голови з питань забезпечення життєдіяльності міста Андрій Руденко; почесний ректор Національного технічного університету “Харківський політехнічний інститут” професор Леонід Товажнянський і присутні почесні гості, які побажали випускникам козацького здоров’я, благополуччя, наснаги та щасливої офіцерської долі.
Молоді лейтенанти склали урочисту клятву на вірність Кодексу честі офіцера Збройних Сил України, попрощалися з Бойовим Прапором інституту та висловили щиру подяку своїм наставникам-командирам і науково-педагогічним працівникам за самовіддану працю й вагомий внесок у становлення їх, як фахівців військової справи.

Владика Митрофан звернувся до молодих воїнів зі словами: "Шановні військовослужбовці! Щиро вітаю вас зі знаменною подією - із закінченням навчання. Впевнений, що кожний з вас буде сумлінно виконувати свій службовий обов'язок в ім'я збереження добра, миру та спокою в Україні. Саме вам продовжувати славні традиції батьків та дідів, охороняти мирну працю та спокій українського народу, бути надійною опорою у розбудові незалежної Української держави та її Збройних Сил. Тож здоров'я, сил та натхнення вам, будьте завжди вірними народу України та словам Військової присяги! Закликаю на вас Боже благословення та бажаю благодаті Духа Святого".

Після цього окропив усіх присутніх освяченою водою.

 

 
 

Рекомендуємо відвідати