14 серпня 2021

Архієрейське богослужіння у день свята Винесення чесних древ Животворчого Хреста Господнього

14 серпня Православна Церква відзначає свято Винесення чесних древ Животворчого Хреста Господнього. Також цього дня вшановується пам’ять старозавітних мучеників Маккавеїв (166 р. до Р.Х.).
З нагоди свята на запрошення настоятеля храму ієрея Павла Куща єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан звершив Божественну літургію у храмі свт. Миколая, архієпископа Мир Лікійських, чудотворця в селі Мурафа, (Краснокутського) Богодухівського району.
Перед входом до храму правлячого архієрея парафіяни зустріли із квітами та короваєм.
Його Преосвященству співслужили: секретар єпархіяльного управління та настоятель храму св. вмч. і ціл. Пантелеймона м. Харкова протоієрей Григорій Стасюк, настоятель храму ієрей Павло Кущ , намісник Свято-Миколаївського чоловічого монастиря ієромонах Феодосій(Ганзій) та диякон Володимир Пожидаєв.
Під час Божественної Літургії на Малому вході владика Митрофан за ревне служіння Церкві Христовій з благословення Блаженнійшого митрополита Київського і всієї України Епіфанія возвів сан протоієрея настоятеля храму ієрея Павла Куща.
Після читання Євангелія архіпастир виголосив проповідь.
За богослужінням були виголошені сугубі молитви за мир та спокій у нашій рідній Український землі,молитва за припинення пошесті згубної (епідемії) та утвердження в Україні єдиної Помісної Православної Церкви.
В кінці літургії архіпастир вклонився Хресту, звершив освячення води та принесених парафіянами до храму меду, квітів і різних трав та привітав настоятеля храму прот. Павла Куща з церковною нагородою та 15-річницею священства побажав многих і благих літ душпастирського служіння на ниві Христовій.
В свою чергу настоятель храму від імені усіх парафіян подякував єпископу Митрофану за архіпастирський візит та спільну молитву.
Закінчилось богослужіння уставним многоліттям.

 

 
 

Рекомендуємо відвідати