15 серпня 2021

БОГОСЛУЖІННЯ У НЕДІЛЮ ВОСЬМУ ПІСЛЯ П’ЯТИДЕСЯТНИЦІ

В неділю восьму після П’ятидесятниці, 15 серпня 2021 року, коли Свята Православна Церква також молитовно вшановує і прославляє: Перенесення з Єрусалима до Константинополя мощей першомученика архідияк. Стефана (бл. 428) і знайдення мощей правв. Никодима, Гамаліїла і сина його Авіва. Сщмч. Стефана, папи Римського, та інших з ним (257), єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан, на запрошення настоятеля протоієрея Олега Козуба, очолив Божественну Літургію свт. Іоана Золотоустого у храмі свт. Миколая, архієпископа Мир Лікійських чудотворця с.Циркуни Харківського району.
За богослужінням були піднесенні додаткові прохання про визволення нашої Батьківщини від нашестя чужинців, утвердження в Україні єдиної Помісної Православної Церкви, а також під час Літургії виголошувались особливі молитовні прохання: «за воїнів-захисників Української держави.
Після Євангельського читання владика Митрофан звернувся до парафіян з повчальним словом проповіді.
В кінці літургії архіпастир привітав настоятеля храму прот. Олега Козуба з Днем народження та побажав многих і благих літ душпастирського служіння на ниві Христовій.
В свою чергу настоятель храму від імені усіх парафіян подякував єпископу Митрофану за архіпастирський візит та спільну молитву.
Закінчилось богослужіння уставним многоліттям.
 
 

Рекомендуємо відвідати