15 жовтня 2021

Покровська парафія Сватового відзначила храмове свято

14 жовтня 2021 року, на свято Покрови Пресвятої Богородиці та в День захисника та захисниць України, парафія Покрови Пресвятої Богородиці м.Сватове відзначила храмове свято. На запрошення настоятеля храму протоієрея Дмитра Романківа, єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан очолив святкову Божественну Літургію у храмі Покрови Пресвятої Богородиці м.Сватове Куп’янського благочиння.

Перед входом до храму правлячого архієрея єпископа Харківського і Богодухівського Митрофана та єпископа Донецького і Слов'янського Савву парафіяни зустріли короваєм та квітами.

Його Преосвященству співслужили: єпископ Донецький і Слов'янський Савва, настоятель храму протоієрей Дмитро Романків, Куп'янський благочинний протоієрей Олег Усов та диякон Олег Назаренко.

Під час Божественної Літургії на Малому вході, з благословення Блаженнішого Епіфанія, Митрополита Київського і всієї України, владика Митрофан за ревне служіння Церкві Божій нагородив протоієрея Дмитра Романківа та протоієрея Олега Усова – правом носіння митри. Вітаємо отців з церковною нагородою та бажаємо многих і благих літ душпастирського служіння на ниві Христовій!

Під час богослужіння лунала всеукраїнська молитва за припинення пошесті згубної (епідемії). По завершенні Літургії відбувся традиційний хресний хід навколо храму, після чого єпископ Митрофан привітав парафіян із храмовим святом та закликав на всіх Боже благословіння.

В свою чергу, настоятель храму від імені усіх парафіян подякував архіпастирям за довгоочікуваний візит та спільну молитву. Потім архієреї разом зі священиками оглянули хід будівництва храму Покрови Пресвятої Богородиці.

 
 

Рекомендуємо відвідати