20 червня 2022

Єпископ Митрофан співслужив Предстоятелю ПЦУ в Тернополі

У неділю всіх святих, 19 червня 2022 року, Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній відвідав з архіпастирським візитом Тернопіль. У кафедральному соборі Різдва Христового Предстоятель помісної Української Православної Церкви очолив урочисту Божественну літургію, повідомляє пресслужба Київської Митрополії.

Його Блаженству співслужили митрополит Вінницький і Барський Симеон, митрополит Івано-Франківський і Галицький Іоасаф, митрополит Львівський і Сокальський Димитрій, митрополит Луцький і Волинський Михаїл, архієпископ Тернопільський і Кременецький Нестор, архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон, архієпископ Дніпровський і Криворізький Симеон, архієпископ Тернопільський і Бучацький Тихон, архієпископ Вишгородський Агапіт, єпископ Володимир-Волинський і Турійський Матфей, єпископ Тернопільський і Теребовлянський Павло, єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан, єпископ Запорізький і Мелітопольський Фотій та численне духовенство.

Під час відправи лунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ та за спокій душ усіх полеглих оборонців Батьківщини і мирних жителів. Також Блаженнійший владика возніс молитву про звільнення України від нашестя чужинців.

Наприкінці богослужіння відбулося відзначення медичних працівників церковними нагородами та хресний хід з чудотворною іконою Божої Матері Тернопільської, вшанування якої у неділю всіх святих встановлено рішенням Священного Синоду нашої Церкви.

 
 

Рекомендуємо відвідати