14 квітня 2023

Єпархіальне управління звертає увагу на питання безпеки під час святкування Великодня

Протягом тижня до управління Харківської єпархії Православної Церкви України надходила офіційна інформація про можливі небезпеки для вірян під час пасхальних святкувань.

Відповідно до рекомендації начальника Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області Олександра Волобуєва, вжито заходів щодо недопущення виникнення надзвичайних ситуацій та пожеж на культових спорудах, проведено інструктаж із кліриками та причетниками щодо правил поведінки у різноманітних нестандартних ситуаціях.

Працівники ДСНС перевірили джерела протипожежного водопостачання на об’єктах, задіяних для проведення святкових заходів, та прилеглій території.

Також до відома духовенства доведена рекомендація місцевих органів влади щодо уникнення великого скупчення людей і можливості розтягнути в часі чини освячення пасок і їжі в період свята.

Окрема увага приділена питанню відвідання кладовищ. З огляду на реальну небезпеку неконтрольованого пересування на нерозмінованій території та закриття цвинтарів у місті Харкові та районах області, де велися бойові дії чи провадилося дистанційне мінування місцевості, вірянам настійливо рекомендовано утримуватися від відвідання кладовищ на Великдень, а клірикам – заборонено відправляти на цих територіях богослужіння.

Відповідно, пасхальних богослужінь у неділю у Свято-Володимирському храмі на меморіальному комплексі «Слобожанський» не відбуватиметься. Освячення пасок там планується в другій половині дня в суботу, 15 квітня, а Божественна літургія пасхальним чином правитиметься на Світлому тижні, про що розміщено оголошення на сторінках храму в соціальних мережах.

Єпархіальне управління закликає духовенство і вірян із розумінням поставитися до вимог представників військової адміністрації та осіб, уповноважених відповідати за нашу безпеку, не нехтувати сигналами повітряної тривоги, відповідально ставитися до власного життя і здоров’я, а також безпеки своїх ближніх.

 
 

Рекомендуємо відвідати