17 квітня 2023

Православна громада Харкова відсвяткувала Великдень

Центром святкувань вірянами Православної Церкви України Пасхи Христової в Харкові 16 квітня 2023 року став храм апостола і євангеліста Іоана Богослова.

Богослужіння там розпочалися з хресного ходу та великодньої утрені, після якої було відправлено Божественну літургію. Освячення пасок здійснювалося від ранку і протягом усього дня.

Очолив урочисту відправу архієпископ Харківський і Слобожанський Митрофан. Йому співслужили настоятель храму протоієрей Віктор Маричнак і диякон Олег Назаренко. До святкових заходів також долучилися секретар Харківської єпархії протоієрей Дмитро Шаповалов і військовий капелан протоієрей Геннадій Рохманійко.

На богослужінні був присутній міський голова Харкова Ігор Терехов із посадовцями міської ради. Мер обласного центру привітав архієрея з Великоднем букетом квітів і пасками.

Під час відправи були зачитані пасхальні послання Предстоятеля Церкви Блаженнійшого Митрополита Епіфанія та керуючого Харківською єпархією владики Митрофана.

Розділив великодню радість із вірними ПЦУ настоятель собору Римсько-Католицької Церкви в Харкові отець Григорій Семенков. Він звернувся до присутніх із вітальним словом наприкінці богослужіння.

 
 

Рекомендуємо відвідати