17 квітня 2023

Перші служби на Великдень відбулися в місцях, де натепер немає храмів ПЦУ

На Великдень 16 квітня 2023 року в низці міст і селищ Харківської області, де немає зареєстрованих парафій Православної Церкви України та регулярних богослужінь, відбулися пасхальні відправи – молебні та освячення пасок.

У Чугуєві святкову службу провів протоієрей Володимир Руденко. Непересічну подію відвідали стільки людей, що приміщення не могло всіх умістити – довелося провести богослужіння просто неба під стінами будівлі.

Ще дві служби відбулися в Чугуївському районі: у Старому Салтову освячення пасок звершив благочинний Харківського району протоієрей Олег Козуб, а в селі Вільча – ієрей Володимир Назаренко.

У Краснограді сотні вірян Української Церкви зібралися на центральній площі міста. До них на молитву і освячення святкових кошиків прибув секретар Харківської єпархії протоієрей Дмитро Шаповалов.

Також о. Дмитро відслужив пасхальну службу в селі Заміське Богодухівського району.

Напередодні Пасхи, у Велику суботу, відбулися богослужіння в Ізюмському та Куп’янському районі. Їх провів військовий капелан ієрей Вадим Скороход. Він здійснив освячення пасок на центральній площі міста Балаклія та в селі Гетьманівка.

Пасхальну молитву в Куп’янську очолив протоієрей Олег Усов.

 
 

Рекомендуємо відвідати