8 травня 2023

Розпорядження архієрея про молитву 8 травня

У понеділок, 8 травня 2023 року, коли цивілізований світ відзначає завершення Другої світової війни, архієпископ Харківський і Слобожанський Митрофан закликає духовенство і паству єпархії до молитви.

Виданим напередодні архієрейським розпорядженням благословляться в День пам’яті та примирення (8 травня) і День перемоги над нацизмом (9 травня) відправити панахиди за спокій душ загиблих борців за волю України та всіх жертв режимів із людиноненависницькою ідеологією.

Також священнослужителі та миряни заохочуються до молитви за мир в Україні та перемогу над новітнім злом – псевдоімперією, котра культивує брехню і ненависть та намагається знищити нашу державу, нашу мову, українську церкву і всіх українців.

Там, де це доцільно і безпечно з огляду на обставини життя фронтової області, представникам ПЦУ можна взяти участь у пам’ятних і молитовних заходах, організованих органами державної влади і місцевого самоврядування – за наявності дозволу на проведення таких заходів військовими і правоохоронцями.

 
 

Рекомендуємо відвідати