14 червня 2023

Перше престольне свято відзначила нова парафія в Покотилівці

14 червня 2023 року в селищі Покотилівка відбулася архієрейська Божественна літургія з нагоди престольного свята – дня пам’яті преподобного Агапіта Печерського (за юліанським календарем).

Святкове богослужіння очолив архієпископ Харківський і Слобожанський Митрофан.

Владиці співслужили настоятель парафії протоієрей Леонід Коренський, обласний благочинний протоієрей Григорій Стасюк і секретар єпархіального управління протоієрей Дмитро Шаповалов.

На літургії були виголошені молитовні прохання за воїнів і їхній успіх на полі бою, одужання поранених і визволення полонених бійців, звільнення з-під окупації мирних жителів загарбаних російським агресором територій, повернення до рідних домівок біженців і переселенців.

Архієрей прочитав молитву за Україну, її владу та військо в час війни.

По завершенні богослужіння владика Митрофан привітав присутніх зі святом і похвалив стрімкий розвиток церковної громади – за рік парафія вже має новозбудоване охайне приміщення для молитви. Настоятель, меценати і активні парафіяни були відзначені архієрейськими грамотами.

Вітальне слово до духовенства і парафіян виголосив присутній на святі настоятель покотилівського греко-католицького монастиря отець Йосиф Щур (ЧСВВ).

Настоятель подякував парафіянам і гостям за молитву та закликав до подальшої співпраці задля поширення слова Божого у Слобожанському регіоні.

 
 

Рекомендуємо відвідати