17 червня 2023

У Харкові молитовно відзначили 45-річчя владики Митрофана

17 червня 2023 року, в день пам’яті святителя Митрофана Константинопольського, своє 45-річчя відзначив архієпископ Харківський і Слобожанський Митрофан. Літургія з нагоди свята відбулася в Іоано-Богословському храмі міста-героя Харкова.

Керуючому Харківською єпархією співслужили митрополит Переяславський і Вишневський Олександр, архієпископ Дніпровський і Січеславський Симеон, архієпископ Тернопільський і Бучацький Тихон, архієпископ Одеський і Балтський Афанасій, клірики Слобожанщини і запрошене духовенство.

За богослужінням молився єпископ-ординарій Харківсько-Запорізької дієцезії Римсько-Католицької Церкви владика Павло Гончарук.

Під час літургії архієпископ Митрофан нагородив ієреїв Андрія Кіндзельського, Павла Шостенка, Максима Інкіна, Олександра Нестаренка, Володимира Липчанського, Вадима Скорохода, Олега Фоміна, Романа Харченка, Олега Левицького правом носіння камілавок.

Після потрійної єктенії слобожанський архієрей виголосив молитву за Україну в час війни і перемогу війська над загарбниками з півночі.

По завершенні богослужіння представники духовенства, влади, сил оборони України, військового капеланства, громадських організацій тощо привітали владику Митрофана з ювілеєм і днем небесного покровителя.

Архієпископ подякував усім присутнім, особливо наголосив на подвигу захисників країни і закликав усіх до молитви за перемогу і дієвої допомоги військовим в її наближенні.

 
 

Рекомендуємо відвідати