24 липня 2023

Привітання протоієрею Дмитру Романківу

24 липня свій 51-й день народження відзначає військовий капелан тероборони Луганської області протоієрей Дмитро Романків.

Уродженець міста Городенка на Прикарпатті, отець Дмитро вже декілька десятиліть несе хрест розвитку Української Церкви в місті Сватове на Луганщині. На початку війни він разом із парафіянами намагався зупиняти колони російських загарбників, але окупантам було байдуже до закликів до сумління та нагадувань про відповідальність перед Богом.

Священник дивом уникнув розправи і вибрався на підконтрольну українській владі територію. Нині служить капеланом у територіальній обороні Сватового.

Правлячий архієрей, клір і віряни Харківської єпархії щиро вітають протоієрея Дмитра із днем народження. Зичимо вам, отче, міцних фізичних, душевних і духовних сил для виконання покликання душпастирської опіки оборонців рідної землі.

Хай Господь обдарує вас і паству перемогою над видимими і невидимими ворогами, дасть пережити радість звільнення рідних осель і нагоду піднести молитви Йому у збудованому вашими зусиллями сватівському храмі.

Многих і благих літ, отче-капелане!

 
 

Рекомендуємо відвідати