27 липня 2023

Харківські капелани отримали мандати від Предстоятеля

26 липня 2023 року священники-капелани Харківської єпархії протоієрей Григорій Стасюк та ієрей Олексій Фомін разом з представниками Національної гвардії України, Державної спеціальної служби транспорту Міністерства оборони України зустрічались з Блаженнійшим Митрополитом Епіфанієм.
 
У заході також взяв участь голова Синодального управління військового духовенства митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан.
 
Під час зустрічі Предстоятель Православної Церкви України обговорив із присутніми актуальні питання щодо діяльності капеланів та специфіку їхнього служіння і вручив військовим священникам мандати на право здійснення капеланського служіння.
 
«Служіння священників задля підтримки захисників Батьківщини – велика справа, особливо в теперішній час, коли російський агресор намагається знищити усе українське. Вдячний кожному, хто достойно звершує це високе служіння та підтримує дух наших славетних і жертовних воїнів. З Божою допомогою продовжуймо активно працювати і щиро молитися, адже перемога залежить і від кожного з нас, хто робить на своєму місці усе можливе для її досягнення», – зокрема сказав Митрополит Епіфаній.
 
 

Рекомендуємо відвідати