30 липня 2023

Уперше в час війни у храмі на «Слобожанському» відзначили престольне свято

28 липня 2023 року, в день пам’яті святого рівноапостольного великого князя Володимира, престольне свято відзначив Свято-Володимирський храм на меморіальному комплексі «Слобожанський», що на північних околицях Харкова.

З благословення настоятеля храму архієпископа Харківського і Слобожанського Митрофана Божественну літургію в цей день відправив секретар управління Харківської єпархії протоієрей Дмитро Шаповалов у співслужінні військового капелана протоієрея Геннадія Рохманійка, ігумена Феодосія Ганзія та військового капелана ієрея Євгена Стріляного.

За богослужінням були піднесені молитви за український народ, військо та перемогу над російським агресором.

Храмове свято на «Слобожанському» комплексі відбулося вперше за час повномасштабного вторгнення, оскільки торік ця територія була лінією фронту та доступ цивільних до кладовища і храму був неможливим. Дотепер територія навколо храму не є розмінованою, під стінами церкви лежать знайдені рештки російських снарядів, а в самому храмі обладнано виставку зібраних осколків – наочний доказ убивчої суті ідеології «руського міра», що нею прикривається агресор.

 
 

Рекомендуємо відвідати