30 липня 2023

Архієпископ Митрофан очолив недільне богослужіння в Харкові

30 липня 2023 року, в неділю 8-му після П’ятдесятниці та день пам’яті святих отців шістьох Вселенських соборів, у харківському храмі на честь святого апостола і євангеліста Іоана Богослова було відправлено Божественну літургію.

На богослужінні предстояв архієпископ Харківський і Слобожанський Митрофан. Йому співслужили благочинний Чугуївського району і військовий капелан протоієрей Станіслав Аштраф’ян, військовий капелан протоієрей Святослав Юрків, військові капелани ієреї Олександр Чекановський, Олександр Нестаренко, Володимир Липчанський, Вадим Скороход і Євген Стріляний. Молився, сповідував і проповідував сотрудник храму військовий капелан протоієрей Геннадій Рохманійко.

Також на службі молився старший офіцер відділу організації і підготовки військових капеланів та взаємодії з релігійними організаціями підполковник Сергій Олегович Зосіч.

За літургією були виголошені молитовні прохання за Україну, потреби її воїнів-оборонців і постраждалих від російської агресії мирних жителів. Також піднесено молитву за державу в час війни.

Наприкінці відправи архієрей прочитав послання українському народові від Помісного Собору Православної Церкви України, котрий відбувся в історичному центрі Київської Митрополії соборі святої Софії-Премудрості Божої 27 липня цього року. Владика Митрофан повідомив духовенство і вірян про рішення Собору, в ухваленні яких він брав участь особисто, як керівник делегації Харківської єпархії.

 
 

Рекомендуємо відвідати