30 жовтня 2023

Привітання 92-й ОШБр імені Івана Сірка з днем створення

23 роки тому 30 жовтня було створено славетну слобожанську 92-гу бригаду. Вона пройшла АТО/ООС на Донбасі – бої за Іловайськ, Дебальцеве, Щастя, Станицю Луганську, Мар’їнку. Саме вона стала основою сил оборони міста-героя Харкова при повномасштабному російському вторгненні – захищала обласний центр, брала участь у контрнаступальній операції та звільненні Балаклеї та інших міст Харківщині, виконувала і продовжує виконувати бойові завдання поблизу Бахмута, на Луганщині тощо, втілюючи своє гасло: «Собі – честь, Україні – слава!»

Після важкого і героїчного шляху нині 92-га Окрема штурмова бригада імені кошового отамана Івана Сірка на чолі з командиром, Героєм України полковником Павлом Федосенком, - одна з кращих бригад Збройних Сил України, гордість і опора Слобожанщини.

Архієпископ Харківський і Слобожанський Митрофан, духовенство і віряни Харківської єпархії щиро вітають командування, офіцерів, військовослужбовців, ветеранів і всіх причетних до 92-ої ОШБр ЗСУ.

Молимося за вас і просимо в Бога про перемогу України, захист котрої звершується вашими руками, гідні нащадки славетних козаків!

 
 

Рекомендуємо відвідати