15 листопада 2023

Слобожанський архієрей співслужив Предстоятелю в Полтаві

З нагоди дня пам’яті преподобного Паїсія Величковського, небесного покровителя міста Полтави, Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 15 листопада 2023 року очолив Божественну літургію у рідному храмі преподобного – Свято-Успенському кафедральному соборі.

Предстоятелю помісної Української Православної Церкви співслужили митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан, митрополит Полтавський і Кременчуцький Федір, архієпископ Кропивницький і Голованівський Марк, архієпископ Дніпровський і Січеславський Симеон, архієпископ Вишгородський Агапіт, архієпископ Харківський і Слобожанський Митрофан та духовенство єпархії.

За богослужінням також молилися захисники Батьківщини, представники місцевої влади та віряни. Під час відправи лунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ та за спокій душ усіх полеглих оборонців Батьківщини і мирних жителів, які загинули під час війни.

Після літургії відбувся молебень до преподобного Паїсія Величковського, який є молитовником та заступником своєї малої батьківщини м. Полтави. Також Блаженнійший Митрополит Епіфаній освятив скульптурне зображення святого Паїсія Величковського.

Також відбулося вручення дипломів і відзнак лауреатам премії імені преподобного Паїсія Величковського. Як повідомляє пресслужба Київської Митрополії, премію присвоюють щорічно окремим особам, колективам, організаціям і установам за вагомий внесок у справу відродження Української Церкви, утвердження української державності, зміцнення духовності, за визначні досягнення у духовній царині Православ’я.

 
 

Рекомендуємо відвідати